TOP 5 HITURI SNOOP DOGG

Snoop Dogg aka the Doggfather aka Snoop Lion si multe alte alias-uri este unul dintre cele mai traznite personaje din rap si din muzica in general. Artistul care a confundat Bogota cu Bogata si care a avut un umor genial in toate filmele in care a aparut are un loc special in panteonul hip-hop-ului. Ii onoram cariera de 30 de ani printr-un top 5 al melodiilor sale.

Contemporan cu epoca de aur a rap-ului, inceputul anilor '90, pe aceleasi scene cu Tupac si Dr. Dre, Snoop Dogg s-a metamorfozat radical in ultimele decenii. A trecut printr-o perioada reggae, cand si-a schimbat numele in Snoop Lion (2012), iar in ultimul an canta gospel. Primul sau album, "Doggystyle" a fost produs de catre Dr. Dre si lansat in 1993 prin Death Row Records.

A debutat pe locul intai in Billboard 200 si Billboard top R&B/Hip-Hop Albums, facand din Snoop unul dintre cele mai mari nume din rap. Artistul are si genul de personalitate si imagine care creeaza buzz instant. Pare mereu la granita dintre "comic involuntar pe baza de fumat" si "un geniu al comediei". Vorbim despre un muzician care prezinta documentare isteric de hilare despre animale, care a jucat cu Ben Stiller si Owen Wilson, un MVP la roast-uri de vedete si un artist care a strans 17 nominalizari la premiile Grammy.

snoopdogg1

TOP 5 HITURI

5. Who Am I/ What's My Name "Who Am I", cunoscuta si ca "What's My Name" este prima piesa a lui Snoop Dogg si cea care l-a consacrat. Aceasta i-a atribuit numele de "Dogg", iar cuvantul "Dog" este repetat de zeci de ori in versuri. Numele artistului apare de asemenea si astfel se creeaza imaginea sa legendara, de "pimp" si baiat rau. Este o poveste cu baieti de cartier, cu haite de caini si un cuceritor urban. Dr. Dre are scurte aparitii pe versuri si in clip. Productia video este amatoriceasca, dar plina de umor. Influentele de gospel si corurile ample se regaseau pe muzica lui Snoop inca de atunci.

4. Gin And Juice "Gin and Juice" ne duce la incepturile carierei lui Snoop, din perioada cand era cunoscut ca Snoop Doggy Dogg. A debutat in 1994 si este al doilea single din cariera rapperului. A ajuns in top 10 Billboard Hot 100 in SUA, pana pe locul 8. Piesa a fost certificata cu discul de aur si a vandut 700.000 de unitati. Ulterior a primit nominalizare la premiu Grammy si are un sound specific perioadei lui Tupac si Dre. Coasta de Vest a fost definita de acest imn in prima parte a anilor '90. Multiple coveruri au urmat.

3. Young, Wild and Free inca o colabore de succes a lui Snoop, "Young Wild and Free" ii aduce impreuna pe Dogg, Wiz Khalifa si Bruno Mars. Are un beat jucaus si optimist, cu mesaj pozitiv de tip "YOLO". Muzicienii isi amintesc de perioadele din liceu si de momentele de tinerete, de betiile inocente si de masinile Cadillac de alta data. Piesa a debutat in 2011 prin Atlantic Records si este melodia principala de pe coloana sonora a filmului "Mac & Devin Go To High School". Include sample-uri din alte doua melodii: "Toot It & Boot It" si "Sneakin' In The Back".

2. The Next Episode. Chiar daca aceasta este creatia lui Dr. Dre si ii include pe vers si pe Kurupt si Nate Dogg, Snoop pleaca acasa cu trofeul pentru versurile cele mai catchy. "The Next Episode" a debutat in 2000 si ne-a trecut in noul mileniu la toate petrecerile acelui an. inca se aude pe litoral, iar sample-ul sau trademark de toba si chitara a fost utilizat pe zeci de alte melodii. Aceasta melodie este un sequel pentru celebra piesa a lui Dre "Nuthing but a "G" Thang". Videoclipul ne prezinta un Snoop cu frizura generoasa petrecand in club impreuna cu ceilalti rapperi titulari.

1. Drop It Like It's Hot. De departe cea mai virala si fredonabila melodie a lui Snoop, "Drop It Like It's Hot" este o colaborare cu Pharrell care a rasunat ani intregi din toate masinile cu bas puternic oprite la stop. Videoclipul este o manifestatie de opulenta in alb-negru, iar sample-ul cu plescaitul iti deturneaza creierul si a facut piesa extrem de catchy, indiferent de cat de des o asculti. A fost inregistrata in 2004 si lansata sub forma de single in toamna acelui an. Snoop canta pe chorus si pe strofa 2 si 3, in vreme ce Pharrell canta pe prima strofa. Sintetizatorul e clar unul marca Neptunes/N.E.R.D. in 2009, aceasta piesa a fost numita "Cea mai populara piesa rap a deceniului" de catre Billboard. Simplul fapt ca a generat zeci de parodii arata popularitatea sa. Snoop Dogg ramane un OG si acum la aproape 30 de ani de la aparitia sa in muzica rap. O figura legendara, comica, mereu cu cuvintele la el, artistul a concertat in Romania in anul 2008, la Arenele Romane. S-au auzit cele mai celebre piese ale sale in fata a 4700 de persoane. Cel mai popular MC de pe Coasta de Vest, pe numele sau Real Calvin Broadus Jr. a trecut la gospel, dar ramane o figura marcanta in hip-hop.

Citeste si: ALGORITHM - ALBUM NOU SNOOP DOGG

Love/Share si poti castiga un cont VIP

  • donate3

DESCARCA APLICATIA SI ASCULTA LIVE

  • appappleappgoogle