Forgot Login?   Sign up  

Remember Michael Jackson - 57

.

Ziua de astazi ar fi fost motiv de sarbatoare pentru multi oameni, Regele Muzicii Pop ar fi implinit 57 de ani ! Un artist care a inregistrat cel mai de succes album al tuturor timpurilor (Thriller) si care a castigat opt premii Grammy intr-un singur an.

O adevarata legenda a muzicii pop, Michael Jackson a ramas in istoria muzicii internationale, un personaj controversat, un artist indragit de oameni din toate colturile lumii ! Va propunem sa descoperiti cateva lucruri mai putin stiute despre controversatul artist:

Videoclipul piesei "Billie Jean" a fost primul clip al unui artist de culoare difuzat la MTV.

In timpul adolescentei Michael Jackson credea ca vocea lui seamana cu vocea lui Minnie Mouse.

In muzeele Madame Tussaud din intreaga lume exista doar cinci statui de ceara cu Michael, performanta depasita doar de Elvis si Madonna, care au cate sase fiecare.

Castigurile totale ale lui Michael (drepturi de autor, concerte, piese, clipuri) se ridica la 500 de milioane de dolari.

Prima melodie pe care a cantat-o in fata unui public a fost „Climb Every Mountain” de pe albumul „The Sound Of Music” la frageda varsta de 5 ani !

Una dintre melodiile preferate ale lui Michael era „Come Together” a formatiei „The Beatles”, pe albumul „History” exista un cover al acestei piese.

MJ iubea foarte mult copacii. Majoritatea melodiilor sale le compunea in timp ce se odihnea in copacul sau preferat din Neverland, numit Giving Tree.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, in 2009, in urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale şi in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray. Gasit vinovat de ucidere involuntara, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maxima in noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de inchisoare.

Sursa: mediafax.ro