Forgot Login?   Sign up  

Adio localuri in Centrul Vechi !

.

Klaus Iohannis a promulgat marti legea care interzice activitatea localurilor in cladiri cu risc seismic, cluburile, restaurante, barurile, bancile, magazinele, etc ce functioneaza in astfel de locatii vor trebui sa se mute ! 

Barurile, restaurante, bancile, magazinele, etc ce functioneaza in astfel de locatii vor trebui sa se mute iar cladirile respective vor fi destinate exclusiv locuirii. Legea interzice activitatile permanente si, sau temporare in spatiile publice cu alta destinatie decat cea de locuinta din imobilele cu risc seismic, care implica aglomerari de persoane, pana cand cladirile nu vor fi consolidate. In acest sens, argumentul invocat de Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 este "cresterea nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei in care se afla acele spatii".

"Se interzic organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in spatiile prevazute la art. 2 alin. (5) lit. a) si altele asemenea (Spatii publice cu alta destinatie decat cea de locuinta - spatiile realizate in scopul desfasurarii de activitati care implica aglomerari de persoane, precum: sali de spectacol, de expozitii, de lectura, spatii pentru comert, structuri turistice de cazare si alimentatie publica si prestari de servicii, asistenta sociala si medicala, administratie publica si altele asemenea, indiferent daca aceste spatii sunt rezultatul conceptiei initiale a constructiei ori, dupa caz, al unor amenajari ulterioare), care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de interventie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 70.000 lei, impreuna cu masura interzicerii emiterii autorizatiilor de functionare pentru spatiul in cauza de catre autoritatea administratiei publice locale competente", se arata in noua lege, ce urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Doar in Centrul Vechi al Capitalei sunt zeci de astfel de localuri, amenajate in cladiri cu risc seismic. Dupa publicarea legii, patronii vor fi nevoiti sa se mute sau sa refaca respectivele cladiri, pentru a-si putea continua afacerile.

Sursa: libertatea.ro